Kot ste učinkovito zdravljenje luskavice — praktična priporočila

Bolezni, ki prizadenejo do 6-7% prebivalstva po vsem svetu, luskavica je skrb zdravnikov in bolnikov. Glavni razlogi za strah so razširjenosti bolezni in kompleksnosti njenega zdravljenja. Vendar pa, da se ukvarjajo z luskavico, je čisto mogoče, in celo razvili veliko tehnike in obstaja veliko pomeni kot za zdravljenje.

Kratek opis luskavice

Luskavica spada v kategorijo kožnih bolezni. Bolezni se ne štejejo kot nalezljiva, svoje korenine in etiologija je slabo razume. Luskavica ponavadi boli ljudi s poštenimi tip kože. Občutljivi ljudje vseh starosti, ne glede na to, regiji prebivališča.

V medicinski praksi je verjel, da je ta bolezen se pojavi zaradi genetske predispozicije. Dedno patologija lahko prenašajo in razvijajo na celični ravni.

Za zdravljenje luskavice je težko zaradi pomanjkanja podatkov na vzrok njegovega izvora. Pomen je v tem trenutku obstaja več teorij, ki zdravljenje vzroka bolezni. Trenutno velja za verjetnost virusne, nevrološke, genetskega izvora, luskavice. Pomembne teorije multi-teksturirane in presnovne izvora luskavice.

Klinični znaki

Klinični znaki

Luskavica je značilen izbruh papular izpuščaj rdeče barve. Velikost lezije, ki se giblje od 2 do 20 mm, in tvorijo velike poškodbe kože. Sami granule lahko tudi poveča v velikosti, še posebej pri kroničnih seveda luskavice.

Najpogostejši simptomi se pojavljajo na področjih flexion spodnje in zgornje okončine. Manj verjetno je, da opazite znake bolezni, hrbet, prsni koš, trebuh in glavo. Ob istem času, v nekaterih oblikah luskavice lahko vplivajo na strukturo nohtov.

V procesu napredovanja, če ne zdravijo z zdravili, poškodb, začeli peel off, in papular točka izobraževanja je, da se odprete in krvavijo. Značilna luskavice je, da lase v primeru pojava znakov ne vpliva.

Približno 30% bolnikov z luskavico, lahko pride dodatni simptomi, ki se kaže s srbenje vpliva na kožo. Kot sekundarne znake, poškodbe, ki so lahko bolezni kože, izpuščaji, dermatitisom. V sodobnih oblik bolezen napreduje in od točke subjekti, ki v prizadeti predel kože, začne ločeno krvavo exudate.

Skupna kliničnih parametrov - telesne temperature, lokalne temperature, pritiska, pulza in drugih fizioloških parametrov, ostane v normalnih mejah. Pomembna okoliščina, ki spremlja psoriaza, živčnost. Mnogi zdravniki verjamejo, da so čustveni stres, ne le spremlja klinično sliko, vendar pogosto so vzrok bolezni ali njenega poslabšanja.

Zdravljenje luskavice

Zaradi dejstva, da je bolezen študiral je ne dovolj globoko, praktične in soglasno sprejela metode zdravljenja ne obstaja. Ko je diagnoza bolezni dermatolog predpiše seveda zdravljenja na individualni osnovi, ki jo vodi diagnostičnih rezultatov, fiziološke značilnosti bolnika in potek bolezni. Hkrati račun za obliko poškodbe, stopnja napredovanje in druge pomembne zdravstveni dejavniki.

Tradicionalno, ko se obravnavajo z luskavico, upoštevati naslednje dejavnike:

 • strukturne značilnosti bolnika kože;
 • zgodovina in obliko bolezni;
 • intenzivnost poškodb;
 • fiziološke značilnosti organizma;
 • posamezne prenašanje drog komponent;
 • starost bolnika;
 • trajanje napredovanje bolezni;
 • izraz hkratni in sekundarne bolezni;
 • stopnja pojavne oblike in faze razvoja bolezni.

Le celovito oceno vseh teh meril je možno razviti zdravljenje, ki bi bila učinkovita in je bila sposobna ustaviti luskavico. Tako je za njegov namen lokacija lezije poškodbe kože, preprečuje postopno fazi, zmanjšati ugodne za razvoj bolezni pogoji. Pomemben pogoj za učinkovito zdravljenje je simptomatsko zdravljenje, in izključitev morebitnih zapletih, na podlagi sekundarnih patologijo.

Klasifikacija terapevtskih metod

V podporo hitro celjenje dermatologi običajno zdravljenje bolnikov, a celovit način, ki vključuje vse razpoložljive sheme zdravljenja z luskavico. Zdravljenje lahko poteka v ambulantno ali bolnišnični.

Photochemotherapy

Največja učinkovitost je dosežena s takimi metodami:

 • sistemska zdravila;
 • uporabo zunanjih zdravstvenih virov;
 • physiotherapeutic metod in orodij;
 • pravilna nega kože;
 • nacionalni recepti zdravljenja;
 • prehrana;
 • photochemotherapy;
 • sanatorium in letovišče zdravljenja.

V vsaki od teh metodologij, vsebuje načela za zdravljenje luskavice z uporabo določenih orodij. Vendar pa pogosto izvaja zapletene zdravljenje luskavice z uporabo medicinskih orodij in postopkov različnih metod hkrati.

Sistemska metodologija drog

Namen tega načina - vpliv bolezni na hormonske in celični ravni. Učinkovine, ki se uporabljajo za sistemsko zdravljenje psoriaze, aktivno vpliva na fiziološke procese, stimulirajo telo, da bi se povečala lastna sredstva.

Poleg tega, metode, ki omogočajo sistemu, da se soočijo z boleznijo, na nivoju celičnega metabolizma, ki prispeva k odpravi domnevni vzroki psoriaze. Ločena kategorija zdravil zasnovan tako, da normalizirati hormonsko ravnovesje, pozitivno vplivajo na proces zdravljenja.

Receptov za sistemski ukrep, so kompleksna učinek ali za doseganje usmerjenega učinek. Na primer, skupina corticoids lahko uporabite za lajšanje akutnih oblikah. Zdravila v tej skupini skoraj povsem odpravi možnost stranskih učinkov.

Vprašanje stranskih učinkov je bolj relevantna za skupino hormonskih zdravil ali citotoksična sredstva. Vendar, njihova pravilna uporaba, učinkovitost in intenzivnost zdravljenja je precej visoka.

Za popravek celičnih procesov in pri zdravljenju luskavice, v kronični fazi učinkovito intramuscular ali intravenski aplikaciji zdravil skupine immuno-valov. Jih uravnavajo imunski fiziologijo, preprečevanje napredovanja bolezni.

Ta sredstva so obnovitvenimi učinek, kot bi preprečili razvoj vnetja, zavira napredovanje avtoimunskih celic in zavira alergijske bolezni. Enako sposobnost, da zdravljenje je kategorija steroidnih zdravil.

Za učinkovito zdravljenje take bolezni, kot je luskavica, ki se lahko uporabljajo za določena zdravila in droge Splošne sistemske ukrepe:

 • vitaminski;
 • hepatoprotective agent;
 • priprave za Splošno krepitev telesa;
 • protivnetna zdravila;
 • immunostimulatory zdravil.

Simptomatsko zdravljenje se lahko izvaja z uporabo antihistaminikov zdravil. Njihov namen je, da zdravljenje neprijetno stanje, odpravo srbenje v prizadetem območju luskavice. Bolezen sama ta sredstva se ne obravnavajo.

Sistemsko zdravljenje se lahko pojavijo v različnih oblikah - injekcije, peroralna zdravila, intravensko uvedbo posebnih zdravil.

Njeno sposobnost za zdravljenje učinkovito dokazati drog, kot so metotreksat, ciclosporin, calcipotriol, preparati, ki se število retinoidov.

Pomemben pogoj za zdravljenje drog sistemski ukrep - pravilne odmerke in posameznih skladu z izbranimi skladi. Vse sistemska zdravila, se predpiše dermatolog. Neodvisna obdelava te skupine zdravil, ki lahko privede do poslabšanja prišlo do težave.

Ta kategorija vključuje različne mazila, kreme, losjoni, tinkture.

Na podlagi teh zdravil so aktivne sestavine z različnimi učinki:

 • mehčanje kože;
 • hormoni;
 • zmanjšanje vnetja;
 • odpravo peeling;
 • preprečiti napredovanje bolezni.
Katran

Ta zdravila se uporablja neposredno na prizadeti predel kože je treba obravnavati. Vsebujejo v svoji strukturi osnovno katrana, naftalensko, salicilna kislina, urea ali mlečne kisline. Učinkoviti preparati na osnovi cinkovega. Nekatera zdravila za lokalno zdravljenje luskavice vključujejo v svojo strukturo Ichthyol in žvepla komponente. Njihova dejavnost je usmerjena na zmanjševanje lezije, odstranjevanje vnetni proces, piling odmrle celice.

Nekatere od teh zdravil, kakor tudi zdravila za sistemske učinke, lahko zahtevajo natančno odmerjanje in pravilno uporabo postopka. Zlasti nekatere hormonske mazila so lahko pogosti in intenzivni uporabi lahko povzroči nenormalno brstenje las, spremembe kože, strukturo, do svoje atrofija.

V medicinski praksi, ki se obravnavajo na ta način, je potrebno pod nadzorom zdravnika. Medtem ko so dermatologi priporočamo, da bi se izognili pogosto uporabo iste mazilo, daljši uporabi enakih formulacij.

Da bi se izognili prilagoditev celic in kože, da dejanje, pravna sredstva, zato je priporočljivo, da občasno spremeni režim zdravljenja, zamenjava enakega zdravila v tej skupini je, da se s svojimi kolegi.

Zdravljenje luskavice mazila več kratkih tečajev. Zaželeno je, da združujejo več zdravil v tej skupini, z maso dejanja sistem - to se doseže večji učinek in je bil dosežen napredek v predelavo.

Kot sredstvo za zunanje zdravljenje, se lahko uporabijo za čiščenje vode z kopel s zdravil, dodatkov. Učinkovit kot nekateri kozmetični izdelki, ki vsebujejo sestavine za lajšanje vnetja, hormonskih in drugih komponent.

Bolj dostopna, vendar ne manj učinkovite so katran, maščob, pepela, medu, morska krhlika olje, vazelin.

Physiotherapeutic metode proti luskavici

Pomeni, fizioterapije, ki temelji predvsem na sodobne tehnike. Njihova kakovost sprejme ukrepe, ki so od svetlobne žarke, magnetna polja, električne impulze. Poleg tega, za fizioterapija luskavice učinkovito uporablja tehniko plazmaferezo ločevanje krvi v frakcije in delna zamenjava plazme v bolno telo.

Fiziološke terapevtske metode pokažejo svojo učinkovitost, tako v individualno rabo in v kompleksno terapijo:

 1. Plazmaferezo - metoda, ki temelji na transfuzijo krvi bolnika s svojo razdrobljenost v različne frakcije in komponent. V procesu loči plazme. Hkrati pa je odstranitev nenormalnih celic, vpliva komponent krvi, nezdravo microparticles. Namesto oddaljeni plazme v krvi predstavil hematopoietic ali pomeni priprave darovalcev krvi. Ta proces se imenuje tudi "hemo-popravek" kot natančno odraža bistvo zdravljenja.
 2. UV - obsevanja tehnika vpliva na prizadeto kožo na UV žarke srednje valovnem območju. Prednost te metode je lokalizacija procesa zdravljenja, ki ne vpliva na zdravo področja kože. Vendar pa pogosto uporabo te tehnike na pacientovo telo proizvaja dermatitis, suho, staranje kože ali njegovi patološki pigmentacije.
 3. Photochemotherapy - cikel uvedbe kemikalij photosensitizing cilja. Ta metoda je najbolj učinkovito uporablja v kombinaciji z uv obsevanjem.
 4. Laserska terapija je sodobna tehnika, ki je zelo usmerjeni akciji v lokalno obsevanje prizadetih območij.
 5. Cryotherapy - ta metoda je bila znana sto leti, danes pa je znanstveno utemeljeno in prilagoditi realnosti sodobne medicine. Bistvo cryotherapy je uporaba kritično nizkih temperaturah v lezije luskavice. Ko so izpostavljeni mrazu celic na teh področjih skrči s kožo in izgubijo hranil. Hkrati krvi odstrani iz teh centrov, ki preprečujejo pojav srbenja in boleče občutke. Hladno spodbuja in aktivira fizioloških procesov, imunski sistem in celice celotnega organizma.

V strukturi sistema zdravljenje luskavice fizioterapija so tudi predpiše dermatolog. Pomembno je vedeti, da so skoraj vse izmed njih, ki ne uspejo slediti, da njihove uporabe ima lahko neželene posledice.

Tradicionalne metode

V tej kategoriji metode veliko različnih drog in utrjevanje in lokalne akcijske.

Posebno učinkoviti so:

 • mazila na osnovi zelišč in naravnih sestavin, infuzije, decoctions;
 • čebelji pridelki, še posebej recepti na osnovi medu in propolis;
 • voda zdravljenja, zlasti terapevtske kopeli z infuzije zelišč, ki spodbuja regeneracijo kože tkiva;
 • učinkovit pri zdravljenju luskavico, olje, jajc, pridobljenih z žganjem jajčni rumenjak na odprti ogenj.
Ribje olje

Vitamini za podporo koži zagotavlja ribje olje. Učinkovitost Laneno seme in morska krhlika olja, bor terpentin, tinkture celandine, in drugih naravnih sestavin. Recept folk metode, in da za namene in aplikacije, ki zaslužijo posebno pozornost v posebnem pregledu.

Sanatorium-in-Spa tehnika

Ena izmed najbolj prijetnih načinov zdravljenja luskavice, ki temelji na prejemanje vode in blata zdravljenja. Njihov ugoden učinek v teh primerih zagotoviti jod-brom, sulfid, vodikov sulfid, kremena ali radon vode. Zato, glede na tip kože, intenzivnost poškodb, luskavice in drugih dejavnikov, ki jih predpisujejo izlet na določeno središče območja.

Zaključek

Zdi se, da se metode zdravljenja luskavice več kot dovolj. Vendar te bolezni je ostala neznana vse do konca in zato težje obvladljive. Poleg zdravil na dermatologi svetujemo, da ne zanemarja pravilno prehrano, izbor sestavine živil v prehrani in načinu prehranjevanja.