Tisto, kar se pojavi luskavica

Psoriazo, se imenuje kronična kožna bolezen. V zadnjih letih, so utrpeli večje število prebivalcev, ki so lahko povezane s spreminjajočih se okoljskih pogojev. Prej te bolezni je bil znan kot "luskavica". Prvič, kožne bolezni, luskavico se pojavi pri ljudeh, 20 do 30 let. Poraz je ta bolezen vpliva na kožo, nohte in sklepov.

Vzroki psoriaze

Obstajajo različne predpostavke, iz tega, kar se pojavi luskavica, vendar pa na koncu ta vidik še ni raziskano. Obstaja teorija, da obstajata dve vrst te bolezni, vendar pa je glavni vzroki psoriaze niso jasne.

Prva vrsta za zdravljenje bolezni, izvor, ki igra pomembno vlogo dedni dejavnik sprememb v imunski sistem. Ta oblika prizadene več kot polovica bolnikov z luskavico. Prizadene predvsem kožo.

Drugi tip ni povezana z imunski sistem in dednosti, se kaže po 40 letih. Lezije prizadene predvsem sklepe in nohti.

Vzroki psoriaze

Naštetih dejavnikov tveganja in glavni vzroki psoriaze so lahko:

 1. Travmatične poškodbe na koži, vključno opeklin, pikov žuželk, tetovaže.
 2. Psihološki vzroki psoriaze. To je predvsem stres. Luskavica v živčni sistem, ni nič nenavadnega. V večini primerov opazovanem primarni simptomi bolezni po smrti bližnjega sorodnika. Enako se pojavi luskavica živcev, pri delu, v osebnem življenju.
 3. Uporaba nekaterih obliki zdravil.
 4. Virus (scarlet nahod, gripa) in streptokokne nalezljive bolezni.
 5. Alkoholizem. Znano je, da je luskavica in alkohol so nezdružljive, saj s tem oslabi imunski sistem telesa. Luskavica in Kajenje tukaj lahko tudi pripišemo.
 6. Alergijske ali toksične učinke na kožo, različnih kemičnih snovi.
 7. Glivične okužbe in dermatitis, kaj je luskavica najbolj pogosto.
 8. Pri ženskah po porodu. Luskavica med nosečnostjo, je tesno povezana z občutki in stres.
 9. HIV. Luskavica in HIV le pospešila bolezni.
Luskavica

Zakaj dobim luskavico

Sem mnenja, zakaj dobim luskavica, vendar skupna stališča tam. Na Splošno, v trenutku, psoriazo, se šteje multifactorial bolezni, ki jih povzročajo kompleksne vpliv različnih razlogov.

Bistveno raziskati, kaj kožne bolezni so luskavica ni nalezljiva narave, in da zato ni nalezljiva.

V zadnjem času znanstveniki govoril o povzročijo psoriazo, zaradi neprimerne hrane, vendar pa znanstveni dokazi za ta teorija ne obstaja.

Simptomi luskavice

Prvi simptomi so se kaže kot sledi:

 • cepljenje nohtov in njihovo normalno strukturo;
 • nastop na razpoke v koži, kar povzroča bolečine;
 • pustulozno izpuščaj;
 • močno peeling in umirajo izven celic kože;
 • na stopalih in dlaneh videz mehurji;
 • srbeče, rdeče lise na telesu, še posebej na področju komolci in kolena, obraz. Imajo konveksno obliko in so pokriti z belkasta lestvice.

Pogosto pri bolnikih z luskavico opazovanem depresija in nizka samopodoba. Izguba nohti, bolečine v sklepih, zvišana telesna temperatura kažejo, da v odsotnosti pravočasno zdravljenje, bolezen je bila zaplet.

Zdravljenje luskavice

Diagnoza in zdravljenje: kako odstraniti poslabšanje luskavice

Mikroskopijo in laboratorijske raziskave poleg kliničnega pripomoglo k ugotavljanju, luskavica kot bolezen. Pri odstranjevanju psoriatičnim plošče loči film in na površini preostale rane se pojavijo kapljice krvi v obliki rose. To je značilno znamenje je razlika te bolezni iz drugih dermatitis.

Pri blagih in zmerno tokovi uporablja lokalno zdravljenje v obliki mazil, losjonov, gelov. Vključujejo glucocorticoids, katran, cinkov oksid, borova kislina. Bolje dokazano ne-hormonske mazilo luskavice, ki nima stranskih učinkov.

V hudih primerih, uporabite metodo zdravljenja PUVA terapijo v psoriazo, ali kot se tudi imenuje fototerapijo. To je lastnost, UV sevanju, zavirajo vnetja in zmanjšati hiperaktivnost imunskega sistema.

Če je bolezen, ki teče in druge metode ne pomagajo, z uporabo drog, kot na lokalni ravni, in injekcije. Večina jih ima neželene učinke, kot imunosupresija in toksične učinke na jetra in ledvice. Zato je takšna terapija se izvaja le v specializiranih oddelkov pod nadzorom dermatologa.