Ali je mogoče, da zdravilo za luskavico večno

Diagnozo luskavica sproža veliko skrbi, vključno s tem, kako res se znebite luskavice vedno. Željo, da se končno znebili patologija je razumljivo, glede na spremljevalni simptomi v obliki vnete, rdeče plošče z luskaste površine. Poleg tega, avtoimunske bolezni, ki povzroča spremembe in težave s hude kronične bolezni. Zato, da se popolnoma pozdravi psoriazo pomeni, da se znebite redno exacerbations in postopno uničenje kože. To se bo pokazalo, kako učinkovite terapevtske posege, ki jih ponuja sodobna medicina.

luskavica na rokah

Ali je mogoče, da se znebite luskavice

Da bi odpravili vse patologijo, je treba poznati vzroke za njen razvoj. Zato, da bi za zdravljenje luskavice trajno moramo razumeti, zakaj je nastala. In tukaj nastane težava, saj jasen odgovor na dejavniki, ki povzročajo bolezni ne obstaja. Patologija ne velja za nalezljiva, da se pojavlja kot posledica imunskega odziva proti lastnih celic. Posledica tega je pretirano hiter oddelek – normalni cikel je približno mesec dni, v psoriazo tem obdobju zmanjšala za tri ali pet dni.

Bolezen ima več funkcij, potrjujejo tudi statistični podatki:

 • Iz vsega svetovnega prebivalstva, bolezen prizadene približno 3%.
 • Najpogostejša je vulgarno vrsto bolezni, ki se upošteva v 80%.
 • Pri večini ugotovljenih žrtev patologija v starosti od 15 do 25 let.
 • Pogosto precipitating faktor je čustveno shake-up, ker v tem času je sproščanje kortizola, adrenalina.
 • Patologija lahko podedujemo. Če v družini, ima eden od staršev, luskavica, 25% novorojenčka je bolezen odkrita. V primeru bolezni je njegov oče, in mati je tveganje bolezni pri otroku je povečan na 60%.

Pomembno. Zaradi kronične narave patologijo, da se znebite luskavice enkrat in za vse ne bo, lahko samo odstranite akutne in podaljševanje obdobja remisije.

V nekaterih primerih bolezni morda ne manifest sam, včasih posledica poslabšanja začne brez očitnega razloga. Pogosto psoriatičnim plošče se pojavijo gube udov, rast las, v mestih preveč tesno prileganje perila. Ta vnetni proces, ki se lahko pojavijo na drugih spletnih straneh.

Luskavica in resnost bolezni

Če lahko premagati luskavica vedno ni mogoče, je treba odpraviti negativne simptome.

Medtem ko velik pomen je resnost bolezni – manjši kot je, lažje zdravljenje, ki bo:

 • Prvo stopnjo. Območje vpliva na kožo, ne presega 3%, to je enostavno fazi bolezni.
 • Drugo stopnjo. Povprečna resnost vpliva na 3-10% kože.
 • Tretje stopnje. To je zelo huda fazi, ko patološki proces vključenih več kot 10% telesne površine.

Z poraz skupne bolezni, govorimo o hudo, s območju poškodovane kože, ni važno. Za zdravljenje luskavice stalno – ali vsaj poskušali odpraviti negativne simptome za daljše obdobje, boste morali ugotoviti stopnjo resnosti bolezni, ki je potrebna za oceno območje prizadeto površino, prisotnost rdečina, otekanje, resnost pruritus, prisotnost psoriatičnim plošče in sekundarne okužbe, oteklina in bolečina.

Prav tako velja pogosti simptomi proces – visoki ravni ESR, utrujenost, koncentracija sečne kisline v krvi, testnih in drugih dejavnikov.

Ali luskavica je mogoče povsem pozdraviti in katera so načela terapije

simptomi luskavice

Raziskave na popolno ozdravitev bolezni, ki se izvajajo v različnih medicinskih centrih in ambulantah, je v letu 2008 uspelo razviti tri učinkovite terapevtske tehnike. Popolnoma pozdraviti s psoriazo, tudi s pomočjo napredne terapevtske metode trenutno je nemogoče, pa je, da hitro odstranite negativne manifestacije mogoče. Praviloma zahteva, fazni pristop, ki se začne zdravljenje z uporabo lažjih in varnejših načinov. Postopoma dosežen uteži metode – pričakovani vpliv bolj učinkovito, vendar pa je tveganje večje.

Za hitro ozdravitev luskavice potrebujejo celostni pristop, pri čemer so metode, izbrane za povečanje toksičnosti ali povečanje števila domnevnih neželenih učinkov:

 • Lokalna terapija s mazila, kreme ali so rešitve, ki se uporabljajo na prizadeto površino kože.
 • Če pričakovani učinek uporabe lokalno zdravljenje poškodovanih območij je obsevana z ultravijolično svetlobo tip B.
 • V naslednji fazi je sistemska zdravljenja, v katerih so zdravila, ki se injicira v, v obliki injekcije in daje z intravensko infuzijo zdravila rešitve za zatiranje simptomov bolezni.
 • V hudo patologijo zahteva uprava droge, da se okrepi imunski sistem.

Dodatne metode vključujejo folk recepti, prehrano, telesno zdravljenje, zdravljenje s plazmaferezo. Če je potrebno, lahko priporočamo psihoterapija seje.

Pripravki za lokalno zdravljenje

Lokalna terapija omogoča, da se znebite luskavice blage in zmerne-hude oblike v domu, ki poškodujejo površino telesa povzročijo različne mazila, raztopine, losjoni.

Najbolj priljubljene vključujejo:

 • Hormonska zdravila. Predpisovanje kortikosteroidi lahko zavira vnetne procese, zmanjša hitrost celičnih delitev in imunski odziv. S tem se zmanjša luščenje, od plošče, ampak koža "dobi uporablja" na zdravila, se zdi, kot atrofija. Zato zunanjo uporabo hormonskih snovi, ki morda ne trajajo dolgo.
 • Vzporedno s kortikosteroidi predpisovanje zdravil za zatiranje delitev keratinocytes. Jih ne morete uporabljati hkrati s finančnimi sredstvi, ki vključujejo salicilne kisline, da bi se izognili inaktivacija uporabne lastnosti.
 • Imenovanje drog, ki temeljijo na salicilna kislina omogoča, da upočasni delitev celic in nalog za vnetni proces.

Dober učinek pripravkov, ki vsebujejo lesni katran, cinkov oksid, borova kislina. Pomirjujoč učinek na kožo je Ichthyol, njegovo uporabo v obliki bolezni, z izrazito vnetje.

kako za zdravljenje luskavice

Metode obsevanje kože

Premagati luskavica pomaga, obsevanje kože, aktivno uporablja fototerapijo – take metode, ki se uporabljajo v hudih bolezni, ki so nagnjeni k ponovitve. Ultravijolično svetlobo pomaga, da zavirajo prekomerno imunski dejavnosti, vnetne reakcije na koži. Upoštevajte, da metoda, ki daje stranskih učinkov – rdečina kože plast, njegovo sušenje v območja vpliva.

Lahko imenuje:

 • Zdravljenje, kadar se uporabljajo B-uv. V tem primeru je obsevana z bodisi celega telesa ali določenih območjih. Za majhne prizadetih območjih vključuje posebno opremo, s katero je zdravljenje lahko opravi doma.
 • PUVA terapijo, v katerih koža je izpostavljena kombinacija ultravijolično svetlobo in droge-fotosenzorična sredstva, ki povečajo občutljivost kože za svetlobo. Za doseganje remisije zahteva 10 do 30 seje.

Upoštevajte, da PUVA terapijo je opremljen s številnimi stranskimi učinki. Ker med postopkom UV lahko dosežejo oči leče, ki imajo visoko tveganje za sive mrene.

Pomembno. Več število sej, večja je verjetnost za nastanek rakavih bolezni kože. Zato PUVA terapijo je imenovan le v primeru, če druge metode niso dali želenega rezultata.

Uporaba sistemske terapije

Sistemsko zdravljenje se uporabljajo v težkih bolezni. Če želite odstraniti psoriazo s pomočjo te tehnike, morate jemati zdravila, ki lahko zavirajo imunski sistem in upočasni delitev celic. Sistemsko zdravljenje vključuje sprejem terapevtskih sredstev ali njihovih vbrizgavanjem. Drog za večino del, imajo številne stranske učinke, izvajali toksične učinke in zavirajo imunski sistem.

Tistih, ki zdravila vplivajo na jetra in ledvice, ker medicinskih sistemov so razvili na individualni osnovi, in njihovo izvajanje zahteva spremljanje krvne preiskave.

Sistemsko zdravljenje se izvaja na naslednje skupine zdravil:

 • da ustavi sintezo DNK, ki zmanjšuje stopnja celičnih delitev.
 • ki zaustaviti prekomerno cornification kože plast.
 • lajša vnetje kože.
 • ki normalizirati delitev celic.

Za učinkovito premagovanje luskavica morate upoštevati habituation telesa, za terapevtske metode, ki zahteva redni pregled pristop.

Sodelovanje priljubljenih recepti

sistemske terapije

Recepti, ki temelji na različnih naravnih sestavin, ki omogočajo, da premagati luskavica doma, toda preden lahko uporabite nasvete zdravilci, se morate posvetovati z dermatologom.

Lahko pripravite različne mazila, zelo učinkovit je vključitev propolis:

 • V emajl posodo taline 200 gramov masla.
 • Na to dodamo 10 g zdrobljenega propolis.
 • Zmes je prinesla kuhamo, mešanjem kuhamo nenehno za nadaljnjih 15 minut na majhnem ognju.
 • Medij je filtrira, hladi, podrgnil v psoriatičnim lezije.

Še en preprost ukrep je mešanje enakih delov vazelin in celandine v prahu, da dobimo homogeno maso, ki jo je treba uporabiti na koži, tako poultice za dva ali tri dni. Nato je potrebno štiri-dnevni odmor in ponovi postopek. To zdravljenje je izvedena do izginotja plošče.