Kaj je luskavica, vzrokov bolezni

Glede na statistiko, diagnoza "luskavico," je bil 3-6% svetovnega prebivalstva. V veliki meri je prizadene ljudi s pošteno kože. Na pojav luskavice se pogosto pojavlja v starosti od 15-45 let. Prav tako je mogoče v obeh spolov. Statistike so prisiljeni govoriti o bolezni, kot resen problem. Glede na to, da je nevarnost velika, trenutni bo skupno posedovanje informacij o bolezni Splošne populacije.

Glavni kraji prevodi luskavice

Kaj je ta bolezen?

Luskavica je zapleteno, kronične bolezni, katere razvoj je povezan z delovanjem imunskih celic. Povzročijo vnetje, ki se širi v zgornji plasti kože. Na rezultat vpliva na kožo in nohte. Tam je nenormalno rast kože in kapilar. Ta bolezen je eden od najbolj študiral, zdaj pa znanstveniki ne morejo dati odgovorov na vsa vprašanja o njegovih vzrokih. Uradno je prepoznana kot neozdravljiv. Potek bolezni spremlja obdobja začasne izboljšanje in zagonov.

Drugo ime psoriaze – luskavice. To je povezano s pojavom simptomov bolezni v obliki rdeče, luskaste lise. So štrleti nad površino kože, so grobo površino z belo prevleko. Vendar "skodle" je pogojno ime, ker mikroorganizmi ne tukaj govoriti o vzroku bolezni.

Vzroki

Znanstveniki predstavilo več teorij o vzrokih luskavice.

 1. To je avtoimunska bolezen, vzroki, ki izvirajo iz motenj imunskega sistema. Celice, ki izvajajo zaščitne funkcije start, da prodrejo v zgornje sloje povrhnjice, ki vodi v razvoj bolezni. Jih sproža aktivno delitev celic kože.
 2. Vzrok so motnje v rasti, zorenja in delitev epitelnih celic. Te spremembe vodijo na dejstvo, da imunskih celic, makrofagov in T-limfociti so razmišlja kožnih celic s poškodbami, kot bolne in jih napada.

Nobena od teorij ne daje glavni odgovor, zakaj so te imunske motnje in napake? Delno zaradi pomanjkanja znanja o tej bolezni še vedno neozdravljive. Obstajajo dejavniki, ki prispevajo k razvoju bolezni.

 • Genska nagnjenost – otroke, enega od katerih starši trpi za luskavico, je tveganje 15-17%, oba starša – 25%. Ampak tudi, če med najbližjimi sorodniki, ki te bolezni ni diagnosticirana, tveganje, je približno 5%.
 • Nekatere funkcije kože – nastanek suhe in tankost. Glede na statistiko, lastniki teh kože so na večje tveganje za razvoj bolezni.
 • Eritrodermično luskavica
 • Pretirana higiena – obsedenost z osebno higieno v tem primeru lahko igrajo "kruta šala". Nenehno izpostavljeni koži, zunanje mehanske učinke, v kombinaciji s kozmetičnim, človek uničuje svojo zaščitno pregrado in moti imunski sistem.
 • Zunanje ovire – redni stiki z gospodinjskimi izdelki za čiščenje, razne alkoholne raztopine, kozmetika itd.
 • Ob nekaterih zdravil – bolezen lahko eden izmed stranskih učinkov. Ta skupina zdravil, ki se dobijo anti-malarial in antikonvulzivnih zdravil, beta-blokatorji, antidepresivi, litij-karbonat in drugi.
 • Glivične okužbe in staph statistika ugotavlja, da je veliko število primerov, ko je bolezen začela po teh okužb.
 • Nagnjenost k alergijske reakcije.
 • Različne "stres" situacije za telo – premikanje, korenito spreminjanje podnebja in časovni pas, živčni stres in depresija.
 • Prisotnost škodljivih navad, še posebej dolgotrajno spoštovanje do njih.
 • HIV je eden od skrivnostni vzroki psoriaze. Dejstvo, da je HIV zmanjšala aktivnost limfociti, in je vzrok za luskavico, je povečanje njihove dejavnosti. Vendar statistika kaže, da ljudje s PRIPOMOČKI so bolj občutljivi na druge luskavico.
 • Redna travmatičnih učinek na kožo.

Vrste psoriaze in njegove faze

Obstajajo tri faze:

 1. Progressive – spremlja nastanek novih poškodb in poškodbe večje površine kože.
 2. V mirovanju – shrani na velikost in obliko obstoječih poškodb, brez nastajanja novih.
 3. Retrogressive – je zmanjšalo število plošč in njihovo velikost.

Bolezen vrste, ki so razdeljeni v dve skupini:

Vulgarno – značilna homogene padavine v obliki plošč ali papule — gomolje, rdeče barve, dvigne nad kožo. Lezije so močno opredeljeni in so siva barva zaradi pokrivna svoje površine s srebrno-bele skale. Velikost plošče so lahko iz 1-2 mm do 15-20 mm in več. Če ste rahlo praske na površini plošče, površina začne peel off celo več. Tudi, ko odstranite površine lestvice, se lahko razporedijo mucilaginous epidermalna plasti, ki tvorijo mokro površino — učinek "terminal film". S svetlobo poskablivanii svetleča površina poškodbe, spremljamo pojav Auspitz-Politenkova – dodeljevanje kapljice krvi, ki se združujejo z drugimi, kot posledica poškodbe dermalno papile izpolnjuje. Glavni kraj lokalizacija ta vrsta luskavice je glavo, je površina velikih sklepov (koleno, komolec).

Barber

Eritrodermično luskavica – razvija na ozadju postopno of psoriasis vulgaris. Glavni dejavniki, ki povzročajo – nepravilno zdravljenje bolezni, prezgodnje prenehanje zdravljenja, nevro-psihiatrične dejavnikov, hkrati akutne nalezljive bolezni. V času bolezni je aktivno razširjanje in sotočju plošče. Aktivni vpliv negativnih dejavnikov za nenadno poslabšanje lahko pride hitro — v samo nekaj urah. Združevanje popravkov, ki tvorijo neprekinjeno svetlo rdeča površina z otekle rjava in piling. Tam so lahko razpoke, Splošno poslabšanje, – zvišana telesna temperatura, bolečine v sklepih in mišicah, mrzlica, otekle bezgavke, itd.

Pustulozno – bolj redko; značilna huda, seveda pa lahko ogrozijo bolnikovo življenje. Dodeli približno 7 njegove oblike, glavni med njimi so:

 • Generalizirana – bolezen se lahko začne hitro. Koža je pokrita s svetlo rdeča, eritem in nato se je pojavil pustulozno izpuščaj. Ona je zelo občutljiv, in bolezni, ki ga spremljajo hude bolečine. Lezije, coalesce in obliki suppurative področij, ki se še naprej širi na zdravo kožo področjih.Bolezen je prekinitvami ponovitev v prvi 1-8 tednov. Za dušenje žarišč, v nekaterih območjih, pojav novih sosednjih območij. Purulent skorjo, ki pada ven, je, gole opaziti izčrpavanje površine, kjer je še zelo hitro epithelialization.Glavna področja prevodi so vstopom v območja, v bližini sklepov, včasih je glavo, obraz in celo jezika.
 • Palmar-plantarna pustulozno (Barber) – presenetljive območja v rokah in nogah. Vendar za razliko od podobnih oblik psoriasis vulgaris, to so poškodbe pustulozno v naravi s purulent vsebine.
 • Arthropathic luskavica – prizadene majhne distalne sklepov. V začetni fazi bolečine je neznaten, kasneje pa se začne posploševanje proces, ki ga spremlja otekanje sklepov, hude bolečine, morebitne omejitve gibanja in tudi zvini.

Simptomi

Luskavica je sistemska bolezen in lahko vplivajo na kožo, nohte in lase. Glavni prizadetem območju v večini primerov kože. Pogost simptom za vse vrste psoriaze — izpostavljenih izpuščaj je svetlo rdeča z grobo površino. Jih spremlja hudo srbenje, z napredno fazi — hude bolečine in poslabšanje Splošnega stanja bolnika. Izpuščaje lahko vpliva na vse dele kože, ampak ponavadi se pojavijo prvi simptomi v coni fleksije sklepov, na glavo, nižje nazaj.

V obliki, ki se pojavljajo papule, ima lahko različne oblike:

 • solze-obliki;
 • točke;
 • kovanec vidno.
Papule

Simptomi luskavice na lokalizacijo:

 • Vodja – nastala z padavine v obliki luskasta plošče. Stojijo nad površino glave, ki se nahajajo v laseh. Ta ni poškodovan. Tehtnice na mestih spominja prhljaj, tako zgodnjih fazah lahko ostale neopažene.
 • Na obrazu plošča, ki nastajajo na gladko kožo (na čelu). Njihov videz je mogoče na sluznico npr. v ustih, na jeziku.
 • Na nohtih – je izguba plošč. To je lahko na videz majhne jamice, podobno track marks iz iglo, vrsto "thimble". Lahko povzročijo simptome, ki spominja gliv – sprememba barve, luščenje, itd.
 • O sklepih – padavine v obliki plošč z lestvice na površini. Plaketo bistveno štrleti nad površino.

Simptomi luskavice nima enotnega kliničnih oblik in njene manifestacije so različne. Posebno nevarnost so simptomi sistemske poškodb, kot pravijo na kombinacijo več vrst luskavice.

Nalezljiva luskavica?

Ta bolezen ni nalezljiva! To je odgovor za vse strokovnjaki in znanstveniki. To je pomembno za oblikovanje odnosa do ljudi, ki trpijo za psoriazo v družbi. Bolan človek ne predstavlja nobene nevarnosti za druge. Bolezen se ne prenaša z vse možne načine. Vprašanje dedno nagnjenost razpravljali zgoraj.

Metode za diagnosticiranje luskavico

Za diagnozo bolezni z uporabo naslednjih metod:

 • zunanji pregled;
 • zdravstveno anamnezo, vključno z informacijami, na dedno nagnjenost;
 • laboratorijski testi – Splošne in biokemične analize krvi, določanje holesterola in glukoze, analiza urina na vodo sol ravnovesje;
 • v diagnozo psoriatični artritis je x-žarki, MRI, punkcija sklepno tekočino skupnega (vrsta analize na recept posamično);
 • dodatne teste za ugotavljanje Splošnega stanja bolnika in identifikacijo comorbidities.

Vpliv diagnozo na bolnikovo življenje

Luskavica je kronična bolezen z visoko vidne simptome. Zato v večini primerov, to močno vpliva na bolnikovo življenje. Glede na obseg in lokacijah plošče lahko povzroči težave na prvem mestu je s socialno-psihološkega prilagajanja osebe.

Prisotnost izpuščaj na izpostavljenih delih telesa je lahko tudi ovira za strokovno opravljanje nalog na obmo jih s prisotnost negativnih dejavnikov vpliva. Morda omejena na opravljanje določene vrste šport, obisk javnih mestih bazeni, na primer.

Glavni problem je, psihološko kompleksov, se je treba držati določenih način življenja in pravila moči.

Zdravljenje

Metode zdravljenja so odvisni od vrste psoriaze, njegovi stopnji, lokalizaciji, Splošnega zdravstvenega stanja bolnika in številnih drugih dejavnikov. To je vedno zapleteno zdravljenje. Vse metode, ki jih lahko razdeli v skupine:

 1. Zdravila.
 2. Brez drog:
  • fizioterapija;
  • prehrana;
  • balneology.

Z medicinsko zdravljenje se uporabljajo za lokalna in sistemska zdravila za notranje zaužitju. Skupno je postopek, ko se zdravljenje začne z manj dejavni, ni več drog. Če je njihovo ukrepanje je neučinkovita, nato pa se nadomesti z bolj močne droge. Toda tudi v primerih, ko zdravljenje bolnika je primerna in daje pozitivne rezultate v določenih fazah zamenjava zdravila za isto. To pomaga, da bi se izognili habituation organizma in ohraniti svojo pozitivno dinamiko. Najboljši učinek za lokalno zdravljenje mazila so. Zaradi svojih lastnosti mazilo ostaja na površini kože, kot je v primeru z drugimi zunanje priprave, in mehča plaketo in globokih. V začetnih fazah zdravnik lahko imenovan non-hormonske mazila. Ampak najbolj hitro in kakovostno učinkom hormonskih mazila. Na stopnjo njihove posledice so razvrščena v:

Nail psoriasis
 • šibka;
 • povprečna dejavnosti;
 • močna;
 • zelo močna/

Preparati za notranjo uporabo, se razvrščajo v naslednje skupine:

 • imunosupresivi – s ciljem zmanjševanja delovanja imunskega sistema (Ciklosporin A);
 • zdravila, katerih dejavnost je usmerjena k zdravljenju malignancies;
 • retinoidi – vplivati na proces, ki tvorijo zgornjo plast kože z odpravi kršitev; ta zdravila, ki so derivati vitamina A.

Fizioterapija tehnike vključujejo:

 • selektivno fototerapijo;
 • laserska terapija;
 • ultravijoličnega sevanja;
 • cryotherapy;
 • phonophoresis;
 • electrosleep;
 • x-ray zdravljenja.

Namen postopkov posamično.

Zapletene metode zdravljenja, prav tako nastala na podlagi lokalizacija izpuščaj:

 • za zdravljenje kosmat del uporabo posebnih zdravilnimi šamponi, mazila, maske in fizioterapija tehnike – ultravijolično sevanje;
 • na roke in kolena se predpiše sistemsko zdravljenje lokalno drog in zdravil za notranje zaužitju.

Zaključek

Luskavica je kompleksna in težko za zdravljenje bolezni. Res spremeni življenje posameznika, ne na boljše. Moč bolnik skupaj z izkušenimi strokovnjaki, da bi življenje celo s to diagnozo, polno in srečno. Ključ do tega bo pravočasnost in pravilnost zdravljenja.