Luskavica

Luskavica je neprijetno, kožne bolezni, pri kateri telo je pokrito z rdeče izpuščaje in jih združiti v mestih. Oseba, ki lahko skrbi, srbenje, ne more spati, in ob pojavu zapletov, kot so artritis, lahko moti bolečine v sklepih. Luskavica močno vpliva na kakovost življenja. Študije kažejo, da bolniki čutijo ravno tako slabo, kot tisti ljudje, ki so utrpeli srčni napad, trpijo zaradi odpovedi srca ali hude hipertenzije.

Na žalost, zdravniki še vedno niso našli odgovor na vprašanje, kako za zdravljenje luskavice. Vse to je na voljo za farmacevtsko industrijo in medicino – mazila, kreme, ultravijolično svetlobo, zdravila za imunski sistem – prinaša le začasno rešitev. Drugi ukrepi – psihoterapija, vitamini, prehrana v luskavica – ni zdravilo, pomaga izboljšati stanje.

luskavice na lasišču

Luskavica

Luskavica

Luskavica kože – nalezljive lezije kože, ki prizadene približno 4% prebivalstva. Razloge za svojo končno razkrila, vendar glavna različica je genetska motnja. Nič manj priljubljena mnenje, da je luskavica je avtoimunska bolezen. Omeniti različice nalezljive izvora bolezni.

Vendar, ne glede na vzroke bolezni, luskavico prinaša veliko trpljenja bolnikov, ki so zaskrbljeni zaradi hudo srbenje in nenehno narašča, vnetje kože, in čez čas se lahko pridružijo bolečine v sklepih, kar pomeni, razvoj artritisa.

Zdravljenje luskavice začetni fazi se izvaja s sredstvi, ki vsebujejo šibko hormonov. Če ne pomaga, in proces napreduje, ki jo je treba premakniti na bolj zmogljivo hormonov. Poleg teh bolniki so fizioterapija v obliki ultravijolično sevanje, ultrazvok, laser in electrosleep.

Če poslabšanja lahko uporablja hormonska zdravila in pomirjevala notranjosti, čiščenje telesa toksinov, ki jih sorbents in plazmaferezo. V odsotnosti učinek, bolniki so na voljo za zdravljenje Immunopreparat.

Luskavica: simptomi

Simptomi luskavice so tako izrazit, da se lahko natančno in hitro postavitev diagnoze. Glavna manifestacija bolezni – rdeče, luskaste lise (plošče), na površini kože, je sestavljena iz papule. Bolniki skrbi hudo srbenje in znake vnetja v mestih. Ena od značilnosti luskavica je širjenje plošče, kjer je poškodbe kože microtrauma, praskami, razpoke. Najljubši prevodi izpuščaj na glavo pod dlake na extensor površine sklepov, nižje nazaj in križnice, vse naravne kožne gube. Včasih bolezen prizadene nohtov ploščo, ki lahko postanejo tanjše ali, alternativno, debelejši, pokriti z vložki, žlebovi in vdolbine.

Luskavica se razlikuje v tem, seveda, v kateri obdobja poslabšanja in spontane remisije, se nadomestijo. Mnogi bolniki pravijo, da ne morete povezati vsakem primeru pa v moje življenje že od začetka poslabšanja. V tem obdobju se simptomi luskavice se manifestira najbolj jasno – luščenje povečuje, rdečica postane očitno, svetle pike, kot posledico ukinitev kože, kosmiči in okužbe lahko absces plaketo.

Odvisno od tega, koliko časa še poslabša bolezen, razlikovati njegovih oblikah: zima, poletje, neodvisno od letnih časov. Večina bolnikov, ki trpijo zaradi zimskih obliki, simptomi, ki izginejo pod vplivom poletno sonce. V poletnih mesecih, bolezen je, nasprotno, je slabša zaradi naravnih ultravijolično sevanje.

Faze luskavice

faze luskavice

Luskavica začetni fazi

Za oceno resnosti luskavice in njegove faze so različne lestvice, ki vključujejo:

 • Območje izpuščaj
 • Resnost bolezni (rdečina, srbenje, prisotnost edem in exudate, krvavitev površine)
 • Pogosti simptomi (čustveno in Splošno fizično stanje)
 • Vpliv bolezni na življenjski slog in družbeno delovanje posameznika
 • Ocena učinkovitosti prejšnjih poskusov terapija

V začetni fazi luskavice – faza, v kateri površini kože, ki je prizadela ne več kot 3%, ne vpliva na nohte in sklepov. V tem času, je mogoče doseči stabilno remisije bolezni.

Kako za zdravljenje luskavice v začetni fazi? Seznam zdravil in postopkov, ki nudi dermatologom, in lahko vključujejo:

 • Kreme in mazila na osnovi cinka, salicilna kislina, breza katrana, in ki je sestavljen iz maščob.
 • Kozmetika.
 • Zmerna uporaba hormonskih zdravil.
 • Fototerapijo.

Vse naloge (razen za fototerapijo) dovoli, da zdravljenje luskavice doma, brez zatekanja k bolnišnici.

Povprečni stopnji luskavice

Srednji stopnji ustreza luskavico, kožne lezije, ki segajo od 3 do 10% kože. Poleg tega, da so sredstva, ki se uporabljajo za manjše bolezni, v tem primeru, dermatolog bo razširiti seznam sestankov:

 • Hormonske kreme nove generacije
 • Drog, ki temeljijo na retinoidov
 • Fizioterapija laser, magnet in ultrazvok
 • Antihistaminiki

Hudo fazi luskavico

Hudo fazi luskavico, je lezije kože več kot 10% ali razvoj psoriatičnim artritisom na katerem koli področju izpuščaji. Bolezen se v tej fazi povzroča bolniki precej neprijetnosti in trpljenje, ker artritis lahko spremljajo bolečine, in veliko območje izpuščaj spremljajo hudo srbenje in nespečnost.

Kako za zdravljenje luskavice hudo? Tukaj morate uporabiti celoten kompleks ukrepe:

 • Ustvarjanje Alergije brez življenjskega sloga in prehrane.
 • Normalizacija dan, odpravi virov stresa.
 • Upoštevanje pravil osebne higiene.
 • Vlažilna in nego kože, lekarna nego.
 • Uporaba mazila, ki temelji na retinoidov in vitamina D, hormon, krema za novo generacijo.
 • Fizioterapija različnih smereh (electrosleep za oprostitev stres, terapija s svetlobo, ultrazvok in laser za čiščenje kože). V tej fazi bolezni utemelji imenovanje PUVA terapijo, v kateri ultravijolično svetlobo je dopolnjen z zdravili, povečujejo učinek sevanja.
 • Postopek za čiščenje krvi – plazmaferezo, hemosorption.
 • Imunosupresivi in kortikosteroidi za ustno – do neke mere, to je skrajni ukrep, ki se je odločila, da, ko druge možnosti zdravljenja ni uspelo.
 • Na nekaterih pogrezanja simptomov, bolniki so priporočene polno Zdraviliško in klimatsko zdravljenje.

Le kombinacija vseh zdravljenja lahko pomaga zmanjšati simptome hude luskavice na minimum.

vzroki psoriaze

Luskavica: vzroki

Vzroki psoriaze do danes ni povsem jasno. Seveda, je znanost napredovala v preučevanje bolezni, vendar točen odgovor na vprašanje, zakaj je luskavica je še vedno ni mogoče najti. Znano je, da dermatitis ni nalezljiva, in zato, vzrok je najverjetneje ni na okužbo. Raziskovalci so nagnjeni k prepričanju, da bolezen je multifactorial narave napake in motnje v presnovi, in imuniteto.

Kaj so glavne različice pojav bolezni?

 • Nekateri znanstveniki verjamejo, da je kriva za okvare imunskega sistema. Avtoimunske izmenah povzroči proizvodnjo protiteles proti zdravo kožo – kožo delci začeli cut off, kot tujec. Kot posledica stresa ali okužba, ki prizadene telo, imunski sistem je oslabljen, in začel mehanizem bolezni. In potem je ni mogoče pozdraviti – to je mogoče doseči le začasno izboljšanje. V avtoimunskih različico bolezni, najde svojo razlago v tem, da je luskavica sčasoma se širi na druge organe in dele telesa – tam je psoriatični artritis prizadene nohte.
 • Nekaj raziskav na luskavico, je pokazala, da je limfni vozlišče bolniki so odstopanja od norm. So se zvišale v velikosti zaradi dejstva, da reagira na vnetje kože v območju, iz katerega so drenažo limfe. Več vnetja, večjo bezgavke. To je bila podlaga za virus teorije o izvoru bolezni krivci priznana podedoval retroviruses. Retrovirus – posebna vrsta virusa, ki lahko spremeniti človeški genom in prispevajo k razvoju bolezni. Ampak v teoriji je "šibka točka". Transfuzijo krvi od donatorjev, ki trpijo za luskavico ni bila nikoli vir širjenja bolezni. In če je teorija, ki je bilo povsem pravilno, okužbe prejemnika bi se zgodilo neizogibno.
 • Druga različica genetike. To je izkazalo, da je prisotnost bolezni enega od staršev povečuje tveganje prenosa okvarjenega gena za otroka, za 20% in če je luskavica so tako starši, slika dvigne na 60%.
 • Včasih povzročijo psoriazo, se imenuje neuspeh v endokrini sistem. Menijo, da preveč hitro nastajanje kožnih celic pravi o kršitev hormonske uredbe. Vendar pa doslej ni pokazala točno hormonov, ki neposredno vplivajo na njihov videz in razvoju psoriaze.
 • Spremembe v presnovnih procesih, ki jih spremljamo v vseh primerih (poveča količina holesterola v krvi, pomanjkanje vitamina b in A), se lahko obravnava tudi kot njen vzrok, kot so zmanjšanje zaščitne lastnosti telesa in kože.
 • Zagovorniki neurogenic teorija pojav luskavice verjeti, da je vse krivda živce. Krčenje mišic v stene krvnih žil, ki nastane pod vplivom mediatorji stresa, ki vodi v motnje celične prehrane v kožo in nastanek psoriatičnega plošče. Ta teorija je danes manj, podprta z dokazi. Na drugi strani pa je bilo dokazano, da je luskavica je lahko ušel iz anksioznost, stres in kronična utrujenost.

Luskavica: zdravljenje

Zdravljenje luskavice v odrasli

zdravljenje luskavice

Kako za zdravljenje luskavice? Medicina še vedno ni dal celovit odgovor na to vprašanje, vendar načela terapije razvit za dolgo časa. Jih lahko razdelimo v tri skupine:

 • Odpravi vzrok bolezni.
 • Lajša simptome.
 • Krepijo imunski sistem.

Cilj vseh terapij je prenesti bolezen v remisiji za daljše časovno obdobje.

Učinkovitost terapije v vsakem posameznem primeru je drugačen – na žalost, pa so bolniki, za katere ni zdravljenja in zdravil.

Največji del zdravila, ki je namenjena za odpravo simptomi so različni, mazila in kreme, blaži vnetja in odpravlja srbenje, razkuževanje površino in preprečite suppuration od papule in kožo pod njimi. Uporabljajo orodja, ki temeljijo na hormonov in brez njih. Hormonske zunanjih sredstev, v prvi vrsti, mazila, ki temelji na salicilna kislina, katran, kalcij in vitamin D.

Lokalno zdravljenje je lahko dopolnjen z ustno antihistaminiki in sorbents. Antihistaminiki razbremeniti srbenje in sorbents razbremeniti prebavni trakt strupov in zmanjšanje alergičnih reakcij. Z namenom, za čiščenje krvi iz škodljivih snovi, ki se včasih uporablja v plazmaferezo.

Za lajšanje živčne napetosti bolniki so namenski pomirjevalo v obliki posebnih pripravkov in sproščujoče kopeli.

Ker je luskavica pogosto zaradi imunske motnje, zdravljenje se lahko uporablja sistemskih zdravil, ki vplivajo na imunski sistem.

Poleg zdravil, na zdravljenje se uspešno uporabljajo metode fizikalne terapije – fototerapijo, laser, ultrazvok, magnetna terapija, električni, rentgenske obsevanje.

Zdravljenje luskavice pri otrocih

Luskavica pri otrocih povzroča nelagodje in trpljenje je pogosto močnejša od odraslih. Otrok, zaradi nezrelih živčni sistem in psihe ne more prenašati bolečine in srbenje, je težko za njih, da prenašati sidelong poglede in zdravo radovednost v zvezi z otrokom.

Zdravljenje luskavice pri otrocih je namenjen hitremu doseganju dolgoročnih odpust, in ni bistveno drugačna od terapije za odrasle:

zdravljenje pri otrocih
 • Skladnost z hipoalergena dieta, z običajnimi sestavo živil: izjema od ocvrte, slani, pikantni, vsebujejo konzervansov, zelenjave in sadja, ki lahko povzročajo alergije.
 • Nastanek življenja brez alergenov (navzdol blazine, prašnih stare stvari, itd.).
 • Naslednje nasvete o higieni (pravilno umivanje, sušenje in hidratacijo kože, poškodbe).
 • Fizioterapija. Lahko se uporablja električna, fototerapijo, magnetotherapy, ultrazvok in laser. Uporaba photochemotherapy, zaradi potencialne škode je priporočljivo za otroke, stare 15 let.
 • Sanatorium-resort zdravljenje s mineralne kopeli in blato.
 • Aktualna zdravljenje hormonskih in ne hormonske mazila in kreme, ki ga predpiše zdravnik v skladu s resnost bolezni, intenzivnost manifestacije v kožo in posameznikov odziv.
 • Če lokalno zdravljenje ni dovolj, lahko otroci predpisano sistemskih zdravil in zdravljenja (UVA photochemotherapy, zdravil, ki vplivajo na imunski sistem).

Luskavica je kronična kožna bolezen, popolnoma spremeni življenje osebe. Za diagnosticiranje bolezni, ki je enostaven, saj je "blagovna znamka" psoriatičnim lezije dobro znano, da bi kateri koli dermatolog. Vzroki za poškodbe na koži je vedno ni natančno določeno, in ni oblikovala učinkovito sredstvo za pridobivanje rešiti česa to: ne smetana, brez hormonov, št mazilo za luskavico ne zagotavlja popolno ozdravitev. Vendar ne obupajte! Vedno morate vedeti, da to ni resna bolezen, in z ustrezno zdravljenje, prehrane, preventivnih ukrepov, Zdraviliško zdravljenje in za doseganje stabilne odpust.