Lahko boste dobili luskavica - vzroke bolezni in kako se prenašajo

Anomalija kože, ki je eden najpogostejših bolezni – luskavica. Ta vrsta dermatosis vpliva na približno 5-6% moških in žensk po vsem svetu. Kako bolezni kože in kako nevarna je?

luskavica na koži

Kaj je bolezen, luskavico

Kožne bolezni, luskavico (ali luskavica) – kronična zavrnitev značilna pretirana delitev celic zgornje plasti kože, hudo vnetje in poškodbe različnih organov človeškega sistemov. Nenalezljivih bolezni, ki vplivajo na kožo in njeni priveski (nohti, lasje). Glavni simptomi psoriaze, se šteje, da izraz rožnate lise, ki se je sčasoma začeli peel off, ki povzroča srbenje. Bolezen je značilna menjava akutne in odpust.

Pogosto ringworm je nastala na gubah na komolcih, kolenih, lasišču. Pogosto prizadene tista področja kože, ki so nenehno poškodovanih ali visokim trenjem. V primeru netipične oblike luskavice bolezen vpliva na drugih mestih na človeško telo. Zdravniki so tri faze razvoja z odvzeli piling:

 1. Postopno fazah. To je značilno nastajanje novih izpuščaji, intenzivno srbenje.
 2. Stacionarni fazi. Novi vložki z luščenje ne pojavi, in stari postopoma zdraviti.
 3. Regress. Bolezen je skoraj izgubil, zapusti telo močno pigmentacije (področja plaketo koža temnejša kot zdravo področjih).

Ali luskavica je minilo od osebe do osebe

Mnogi ljudje se pogosto sprašujejo, dermatolog, ali lahko dobite luskavico. Luskavica, ki niso povezane z nalezljivih bolezni. Psoriatični pot razvija popolnoma druge "zakone". Glede na to dejstvo, kronične bolezni ni mogoče prenašati v naslednji način:

 1. Mnogi ljudje mislijo, da je luskavica je posredoval prek stika. Neposreden stik-gospodinjstvo prenos (kapljic prenosu, tresenje rok, objemala, s pomočjo nekoga drugega brisače in podobno), ki so prav tako izključeni. Nalezljiva luskavica? Seveda, ne.
 2. V procesu oskrbe bolnikov, ki je ringworm, tudi ne obstaja tveganje za okužbo. Sprememba obleke, pranje bolnika in take tožbe ne bo vplival na zdravje zdravo osebo. Luskavica drugim, ki niso nevarne.
 3. Luskavica in seks sta dva koncepta, ki nimajo nič skupnega. Seks, moški ali ženska, ki trpi zaradi luskasta lišaji, je varna. Ali luskavica prenaša spolno? Odgovor na to vprašanje je: ne.
 4. Transfuzije krvi herpes je tudi ne prenaša iz bolnika. Prisotnost takih kršitev ne bo vplivalo na zdravje.
kako je luskavica

Kako je luskavica

Morate razumeti, kako bolno z luskavico, kaj povzroča te bolezni kože. Do danes, sto odstotkov, ki še niso ugotovljene vzroke za poraz v telesu. Obstaja več teorij, ki so blizu resnice:

 1. Genska nagnjenost. Dedni dejavnik, ki se šteje kot glavni "krivec" za prenos protivnetno, ki niso nalezljive bolezni. Pri obeh staršev trpijo za luskavico, potem je verjetnost hitting otrok s to boleznijo je 75%. Če ringworm je diagnoza samo mama ali oče, je tveganje za njegovo dediščino zmanjša za četrti del.
 2. Alergijske teorija. Pogosto, akutne luskavica je bilo bolj pogoste Alergije napadov. V tem primeru zdravniki pravijo, da je luskavica je reakcija na virus ali hrane-alergenov.
 3. Endokrini dejavnik. Bolezen se pojavi, povzroči motnje ščitnice in hormonske neuspeh.
 4. Virusni teorija. Predpostavlja se, da je luskavica se lahko prenese z uporabo virusov. Večina ljudi, ki so dovzetni za razvoj nenalezljivih izpuščaj, vendar slabo le tiste, katerih telo je opustošila virus organizmov.
 5. Nalezljive dejavnik. Teorija, ki pojasnjuje, kako možnost za širjenje ringworm, je že dolgo obstajala, vendar je ni sodobne znanstvene dokaze. Zdravniki večkrat opazil, da je poslabšanje nastale v obdobju sezonskih okužb (gripa, vnetje grla, bronhitis, itd.). Take bolezni, ki močno zavirajo imunski sistem, zaradi česar je telo bolj dovzetni za luskavico.

Kako nevarno je luskavica

Če ne zdravljenje luskavice, poleg hudo fizično in psihično nelagodje, lahko to privede do zelo resne negativne posledice. Če luskavico in kaj točno? Glavni rezultati teče vnetne bolezni so:

zdravljenje luskavice
 1. Nastanek psoriatičnega artritisa. Te težave je značilno, da na prizadetih delih telesa, ki so veliko globlje od kožo in povzroči bolezni sklepov. Napake v presnovnih procesov, ne le vplivajo na stratum corneum: so notranjost telesa, boli hrustanca. Nail luskavica, izpuščaji na roke ali noge vplivajo na sklepe, kar vodi do omejitev telesne dejavnosti pri ljudeh.
 2. Sluznice lahko tudi trpijo zaradi depresije. Če ne obravnavajo avtoimunskih bolezni takoj, bo šel z Pohoten membrane na sluznicah. Kot rezultat zdravniki diagnosticiranju različnih bolezni, ki so neposredno povezani vnetje sluznico (zamegljen vid, očesne veznice in druge).
 3. Luskavici na glavi ali drugih delih telesa, "počisti" in jeter. Težave v tem organu pojavijo, ne glede na lokalizacijo od plošče in druge zunanje znake bolezni.
 4. Med akutne luskasta lišaji je trpljenje, endokrini sistem, in postane vzrok limfnih vozlišč širitve.
 5. V drugi fazi psoriazo opazili motnje srca in ožilja in Centralni živčni sistem.
 6. Še en nevaren zaplet – mišične atrofije. Ona se zdi v zaključnih fazah bolezni v odsotnosti zdravljenja ali ko je luskavica prizadene globokih tkiv v telesu.